Massages

Kunt u wel een moment van rust en ontspanning gebruiken? Dan is een massage de juiste keuze voor u. Een massage is een echte traktatie voor zowel lichaam als geest. Door de juiste plekken te masseren zult u zich in een staat van ontspanning verkeren en voelt u eventuele aanwezige stress en lichamelijke klachten verdwijnen. Wanneer u zich lichamelijk op en top voelt, doet dit wonderen voor uw geestelijke welzijn. Lichaam en geest zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een massage is daarom de beste keuze om zowel uw gezondheid als welzijn te verbeteren. Klinkt dit goed in de oren? Lees dan verder, ik vertel u graag meer over alle mogelijke massages in mijn praktijk of bij u thuis.

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

Contra-indicatie massage

Massages zijn heerlijk om het lichaam te laten ontspannen. Echter zijn er situaties waarbij het lichaam niet gemasseerd mag worden of dat een massage zelfs helemaal niet goed is voor het lichaam. Deze situatie wordt een contra-indicatie massage genoemd. De redenen waarom een massage niet mogelijk is zijn op te splitsen in absolute contra indicaties en relatieve contra indicaties. Wilt u weten of uw lichaam geschikt is voor een massage? Neem dan contact met mij op, dan gaan wij samen kijken of een massage geschikt voor u is.

Lomi Lomi Samudra massage

De Samudra massage zorgt voor een diepe ontspanning, op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Het voedt de levenskracht en vergroot de weerstand. Daarnaast is het ook een doeltreffende vorm van bindweefselmassage. De massage helpt om de bloedsomloop te verbeteren, verbetert de afvoer van afvalstoffen en stimuleert de celvernieuwing, waardoor de conditie van de huid wordt verbeterd en waardoor de huid strakker en gladder wordt. Kortom; één van de mooiste massagevormen die een compleet gevoel van welzijn geeft.

Healing massage

Healing (helen) is een begrip uit de alternatieve geneeskunst. Het staat voor “heel worden”: u wordt niet alleen opnieuw een totaal mens, maar u bent ook in evenwicht met jezelf, jouw sociale omgeving en de kosmos. Bij een healing massage wordt het welzijn van de cliënt bevorderd via de bewerking van het energieveld dat ieder mens om zich heen heeft. Tijdens een healing of een energetische behandeling worden storende invloeden in de aura of chakra’s opgeruimd.

Hoofd/gezicht massage

Er zijn verschillende hoofdmassages om uit te kiezen. Gaat u voor een hoofdhuidmassage, anti-migrainemassage of hoofdmassage? Dan zal alleen uw hoofd en een klein gedeelte van uw nek en gezicht gemasseerd worden. Kiest u voor een hoofd-, nek- en schoudermassage of een Indiase hoofdmassage? Dan zullen ook uw nek, schouders en een gedeelte van uw bovenrug worden gemasseerd. De keuze is aan u. Bij de bijzondere Indiase hoofdmassage zal ik beginnen met het bewerken van drukpunten en het verwijderen van knopen in de bovenrug, armen en schouders. Daarna zijn uw nek en hoofd pas aan de beurt. Problemen in deze gebieden zijn vaak de aanleiding voor hoofdpijn, dus hier wordt veel aandacht aan besteed. Bij de (Indiase) hoofdmassage worden verschillende massagetechnieken gebruikt om blokkades op te heffen en spieren te ontspannen. Na een behandeling voelt u zich relaxt, uitgerust en kunt u uw schouders, nek en hoofd weer vrij bewegen zonder stijfheid of pijn

All of life comes to me with ease, joy, & glory®

Access Consciousness

Verschillende Access behandelingen

Deze behandelmethode kan niet alleen worden toegepast op het hoofd, maar ook op meerdere plekken op het lichaam. Zo is er ook de zogeheten Access Energetische Facelift. De Access Energetische Facelift is een prachtige manier om het gezicht te verjongen en de tekenen van veroudering op het gezicht en door het hele lichaam heen om te keren. De zachte, kalmerende aanraking die op uw gezicht en nek wordt toegepast, werkt met de cellen van uw lichaam om het te herstellen, verlevendigen en verjongen. Daarnaast is er ook een Access Consciousness “Body Process” ofwel lichaamsproces. Dit is een behandelmethode waarbij de handen op verschillende plekken van het lichaam worden geplaatst. Hierbij wordt een specifieke energie gevraagd om te gaan stromen.

Access Consiouness

Ervaart u een onrustig gevoel of heeft u last van stress? Dan is een energetische behandeling perfect voor u! Bij een Access Bars sessie bijvoorbeeld worden diverse drukpunten op uw hoofd zachtjes aangeraakt. Door deze zachte aanrakingen laat het lichaam belemmerde gedachten, emoties en blokkades los, waardoor u zich ontspannen zal voelen. De stress en onrust die uw lichaam overnam zal wegebben en weer ruimte creëren in uw hoofd en lichaam. U ervaart hernieuwde energie en voelt zich weer klaar om de uitdagingen van de dag met beide handen aan te pakken. Mensen hoeven niet hun hele problematiek te noemen, de behandeling doet zijn werk wel. Een bijkomend voordeel is dat mensen bij de access en bij de lijfkracht hun kleding niet uit hoeven te doen. Wilt u weten wat Access Bars voor u kan doen? Lees dan snel verder.

De energetische behandelingen zijn ook zeer geschikt voor kinderen die kampen met bijvoorbeeld ADHD, ADD, PDDNOS, gedragsproblemen of andere fysieke of mentale problemen. De energetische behandeling is een relatief snelle methode om kinderen beter in hun vel te laten voelen. Kinderen ervaren na afloop van een behandeling meer ruimte in hun hoofd, alsof er is schoongemaakt.

Wilt u stress en spanning ontladen? Kies dan voor één van de ontspannings behandelingen ! Heeft u vragen of wenst u meer informatie?

Wilt u stress en spanning ontladen?
Kies dan voor één van de Wellnessbehandelingen

 

Pendelen

Het kan zijn dat er voor bepaalde gezondheidsproblemen geen antwoorden lijken te zijn. Geen enkele arts kan u het antwoord geven waar u naar op zoek bent. Zowel erkenning als herkenning voor uw probleem lijkt slechts een hoopvolle gedachte. Maar wat als ik u vertel, dat ik een methode heb om de oorzaak van uw gezondheidsprobleem te achterhalen en antwoorden te bieden op vragen? Als complementair therapeut maak ik gebruik van diverse therapieën om mijn cliënten inzichten te bieden in hun probleem. Een van de methodes die ik gebruik is pendelen. Pendelen is in te zetten bij allerlei hulpvragen. Maar, hoe werkt pendelen? Dat leg ik u graag uit.

Wat is een pendel?

Een pendel is een gewicht (hanger, theezakje) dat hangt aan een ketting of touw zodat het zich makkelijk in alle richtingen kan bewegen. Pendels zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, maar u kunt ook prima uw eigen pendel maken van uiteenlopende dingen, zoals bijvoorbeeld een kurk, deurknop, schelp etc.

Hoe werkt pendelen?

Pendelen wordt gebruikt om met uw innerlijke te communiceren via uw gedachten en intentie. U stelt een gerichte vraag en de pendel zal als reactie daarop heen en weer zwaaien. Door de bepaalde bewegingen die de pendel maakt kunt u een bepaald antwoord aflezen. Om erachter te komen welke beweging ‘ja’ of ‘nee’ uitbeeld, moet u er eerst achter komen hoe uw onderbewustzijn vragen beantwoordt. Dit doet u door vragen aan uzelf te stellen waarop u het antwoord al weet. Bijvoorbeeld de naam van uw huisdier. Als de pendel bijvoorbeeld van links naar rechts beweegt bij ja-antwoorden, en bij nee-antwoorden kaarsrecht blijft hangen, weet u hoe laat het is.

Waar wordt pendelen voor gebruikt?

Een pendel is een instrument waarmee contact wordt opgenomen met het onderbewustzijn. Het wordt vaak ingezet om levensvragen te beantwoorden, maar ook bijvoorbeeld voor antwoorden op gezondheidsproblemen, persoonlijke vragen of om kwijtgeraakte sleutels op te sporen. Naast antwoorden op vragen te vinden wordt pendelen ook ingezet om energie van iemand af te lezen.

Hoe pas ik dit toe in mijn praktijk?

In mijn praktijk maak ik gebruik van pendelen om zo te beslissen hoe ik de behandeling voor mijn cliënt moet samenstellen. Als een klant mij belt voor een afspraak dan vraag ik naar de geboortedatum. Daarna schrijf ik vragen op over deze persoon zoals bijvoorbeeld:

Welke behandeling geeft het positiefste resultaat voor ‘naam klant’ geboren op ‘geboortedatum klant’

Zal ik aroma’s in de diffuser doen voor ‘naam klant’ geboren op ‘geboortedatum klant’

Hoeveel verschillende aroma’s zal ik gebruiken voor ‘naam klant’

Welke massage olie zal ik gebruiken voor ‘naam klant’

Welke basisolie gebruik ik voor ‘naam klant’

Welke aroma’s gebruik ik voor de massageolie voor ‘naam klant’

Benieuwd naar deze nieuwe en krachtige behandeling?

Kom langs en ontdek hoe aromatherapie u kan helpen uw welzijn te verbeteren.

Samen gaan we voor het beste resultaat!

Aromatherapie

Bij aromatherapie denken veel mensen aan aangename geuren en wellness. Hoewel dit gedeeltelijk waar is, is aromatherapie veel meer dan dat. Essentiële oliën worden gebruikt voor diverse therapeutische doeleinden, zoals het bevorderen van de gezondheid en het herstel van het lichaam. Voelt u zich niet lekker in uw vel en zoekt u een oplossing? Aromatherapie kan dan een uitkomst bieden. Bezoek mijn praktijk en ervaar de kracht van etherische oliën. Samen streven we naar het beste resultaat.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een zachte, natuurlijke en holistische therapie die haar geneeskrachtige eigenschappen ontleent aan de plantenwereld. Door het gecontroleerde en geïnformeerde gebruik van plantengeurstoffen helpt deze therapie het lichaam weer in balans te brengen en slecht functionerende delen te revitaliseren. De etherische oliën die hierbij worden gebruikt, brengen lichaam en geest, emoties en gedachten in evenwicht en zorgen ervoor dat mensen zich goed voelen en dit ook uitstralen.

Hoe gebruik ik het.

Door mijn gevoel af te stemmen op de klant en door de verkregen geboortedatum kan ik met behulp van mijn pendel uitzoeken welke etherische olie ik tijdens de behandeling in de diffuser kan doen voor het positiefste en beste resultaat. Soms komt tijdens het pendelen eruit dat ik een rollertje of een geurflesje voor de klant mag maken. Zodat de klant er thuis ook nog gebruik van kan maken en de helende geuren van de oliën zijn werk mogen doen. Het rollertje kan de klant gebruiken voor het slapengaan of bij het opstaan. Het geurflesje kan vaak helpen om je meer op je gemak te voelen of een tevreden gevoel te krijgen.
Vaak maak ik ook de massage olie die ik voor de klant gebruik zelf met een basisolie en de etherische oliën die geschikt zijn voor de klant. Door de oliën zelf te maken wil ik mijn behandelingen zo persoonlijk mogelijk te maken.